slik

Danskernes slikforbrug

blank

Ifølge brancheforeningen Suger Confectionary Europa, indtager vi i Danmark 8,18 kg slik per indbygger om året – UDEN chokolade og tyggegummi. Det er faktisk pænt mange poser slik – rundt regnet ca. 60 stk., hvis man antager de fleste køber almindelige poser a la Haribo på 135g. Det betyder vi alle sammen spiser lidt mere end én pose slik om ugen…..og det lyder jo ikke af så meget. Men så kommer chokoladen, kagen, sodavand og alt det andet jo oveni og så begynder det måske at blive lidt meget.

Tilbage til de 8,18 kg slik vi danskere spiser årligt, og som har sikret os andenpladsen på listen over de lande, der spiser allermest slik. Med det høje slik forbrug, indtager vi nemlig også 28.610 kcal, 352 g protein, 41 g fedt og hele 4,09 kg. sukker ekstra om året. Og selvom det på et år måske ikke lyder af så meget, kan det alligevel bidrage med lidt over 4 ekstra kilo på sidebenene årligt, hvilket kan medvirke til at det kan være svært at holde den slanke og ikke mindst sunde linje.

Tager man udgangspunkt i det samlede indtag af sukker ligger det gennemsnitlige indtag helt oppe på 18-20 kg per person ifølge danskernes kostvaner 2008.

Det er egentlig også lidt foruroligende, at vi i lille Danmark spiser mere slik end de gør i USA – landet vi ellers altid bliver forundret og forarget over.

Så måske vi skulle tænke lidt over vores sukkerindtag??

Scroll to Top