STINA DANNERFJORD

Jeg er uddannet Cand. scient i klinisk ernæring fra Københavns universitet i 2008.

I sommeren 2019 afsluttede jeg en anerkendt og akkrediteret psykoterapeutuddannelse, som i alt har tager 4 år.

Jeg er forfatter til bogen “100 Genveje til vægttab” udgivet i 2019 ved Politikens forlag.

Jeg har sammen med Isabel Christensen skrevet ”Plantebaseret familiemad” som er udgivet i 2020 ved Lindhart & Ringhof.

Jeg har været ekspert på DR2’s tv-program “Fede Forhold”, som har kørt på DR2 i februar og marts 2019

Endvidere har jeg skrevet en masse artikler og indlæg til diverse blade og magasiner

At arbejde med ernæring er ikke kun en videnskab, men også en religion som de fleste har en mening eller holding til. Derfor kan det også være enormt svært, at vælge hvilken vej man skal gå eller hvem man skal have tiltro til, når man gerne vil forsøge at lægge sin livsstil om eller have hjælp til sin kost. 

Da jeg oprindelig er naturvidenskabeligt uddannet, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg manglede en mere psykologisk vinkel når jeg arbejdede med mine klienter. Mad handler nemlig ikke kun om at spise, der er simpelthen så mange vaner, følelser, barndomsminder og sociale forhold der spiller ind og som påvirker os på både godt og ondt.

For nogen giver det mening, at medtænke en terapeutisk vinkel i arbejdet med at ændre kostvaner og for andre er det underordnet.

Når jeg arbejder med spiseforstyrrelser er det uundgåeligt ikke at inddrage det terapeutisk arbejde, fordi det lige netop her, er altafgørende, for at få et bedre forhold til mad, det at spise og sig selv. I dette arbejde bruger jeg i den grad de kompetencer jeg har tilegnet som psykoterapeut.

For mig handler sundhed om balance.

Noget af det jeg personligt vægter højt er balance mellem krop og sjæl. Sundhed kan nemlig ikke kun ses som sund kost og fysisk aktivitet, men skal ses i en større helhed. Det kan være super svært i en travl hverdag med job, børn, fritidsaktiviteter og parforhold. Hvordan skal man få tid til at spise sundt, træne jævnligt og passe på sig selv og sit parforhold/familie? Det er nok en af de sværeste opgaver overhovedet, men ikke desto mindre noget vi bliver nødt til at give opmærksomhed.

At finde balancen må være målet i sig selv.

Jeg hjælper folk med at få balancen tilbage i hverdagen – gennem kostomlægning, vejledning og motiverende samtaler.

Målet er, at finde nogle løsninger, der passer ind i ens hverdag og familieliv, uden at det fylder for meget. Dette gælder, hvad enten man ønsker en sundere livsstil, vægttab eller kostomlægning i forbindelse med en sygdom.

Jeg kan hjælpe med at skabe balancen udfra de vilkår, den enkelte kommer med.

Når jeg siger farvel til mine klienter, har de fået de redskaber, der skal til for at se ud som de gerne vil og få det bedste ud af deres krop.

Scroll to Top