Choko-trøffelkugler med kræfthæmmende stoffer

sløjfetrøfel1

Disse lækre choko-trøffelkugler er spækket med kræfthæmmende stoffer i form af polyfenoler og isoflavoner samt vitaminer, mineraler og kostfibre.

Kuglerne smager fantastisk og kan være en super snack til dig med kræft, men også for pårørende og andre der ønsker en lille lækkeri, der samtidig bidrager med lidt gode stoffer til kroppen.

Opskrift til ca. 7 stk.

125g sojamælk

125g mørkchokolade 70%

1 stor tsk. løst grøn the i en the si (eller 1 brev)

40g hakket pistacienødder  (rå/ubehandlet)

Kog sojamælken op med den grønne the og lad det trække lidt over varmen i ca. 2 min. Hak chokoladen fint og hæld derefter den varme sojamælk over og rør til massen bliver jævn og fin. Stil nu massen væk i et par timer. Når massen er blevet fast røres den igen, hvorefter der samles og trilles ca. 7 kugler der vendes/trilles i de hakkede pistacienødder. Er klar til at blive spist men kan også med fordel stilles på køl.

Energiindhold ca. pr. trøffelkugle

140 kcal

3 g protein

9 g kulhydrat

9,7 g fedt

Smagen er meget bombastisk og derfor kan en enkelt kugle være nok, særligt hvis man skal passe på vægten.

Indhold af kræfthæmmende stoffer samt vitaminer og mineraler 

I hele portionen er der ca. 1 gram polyfenoler (fra chokoladen + den grønne the) samt 11,2 mg isoflavoner (sojamælk). Af vitaminer og mineraler kan nævnes A, B og C-vitamin samt folat, calcium, jern, selen og zink.

Der kan være usikkerhed i beregningerne af de kræfthæmmende stoffer, da det kan varierer lidt

Scroll to Top