Drop “ruten” & de dårlige vaner

Jeg møder rigtig mange almindelige mennesker, dog primært kvinder, som glemmer hvad de egentlig spiser i løbet af en dag. Som ikke tæller de små hovsa-spiste-jeg-lige-det-episoder med og på den måde, lidt mister overblikket over HVAD der Egentlig ryger ned i løbet af en dag…for ikke at sige aften.

Jeg har rigtig mange klienter, der starter vores første samtale således “jeg spiser faktisk rigtig sundt og fornuftigt” og det GØR de også! De spiser varieret. De spiser frugt og grønt og de spiser magert kød og fisk.

Men hvor er det så, det går galt?

Min erfaring er, at det er alt det imellem måltiderne der gør folk usunde eller overvægtige. Det er slikket på arbejdespladsen, under indkøbene, i bilen, til arrangementer og så er det de ting der bliver spist ubevidst, i smug eller om aften.

Måske I kender det med, at så snart ungerne er puttet, hives der slik og chokolade frem, for nu skal der slappes af og stresses af. Måske er man også lidt sløj, og så er det virkelig velfortjent med lidt lækkert – helst chokolade. Ens rygrad er helt slatten, for dagen har været hård og alle de tanker man havde om, at nu skulle det være slut med slik hver aften, er pludselig væk og glemt. Tilbage er der blot, en mekanisk bevægelse af ens hånd fra slikskål til mund.

Man kan selvfølgelig godt hygge sig med lækkerier engang imellem, problemet er blot når det bliver hver dag.

Faktisk kan det nemt ryge op på nogle ekstra hundrede kalorier, når man små-hygge-spiser, hvad enten det er i smug eller offentligt.

Typiske små-hygge-hapserer eller det jeg nåede at spise på min “rute” i klippet på facebook

  • 5 stk. M&M med peanuts 70 kcal
  • 2 stk. Digestive kiks 140 kcal 
  • 2 stk. småkager med chokolade 90 kcal
  • 1 spsk. rosiner + 1 spsk. mandler 100 kcal
  • 10 stk. blandet slik ca. 170 kcal
  • Lille firkant (10g) mørk chokolade 70% 53 kcal 
  • Knækbrød med ost 95 kcal
  • 2 spsk. vanilje skyr med 1 spsk. mysli 50 kcal

Vælger man én af tingene, betyder det jo ikke det store hele, men kan man ikke finde ud af at stoppe efter det første stk. chokolade eller knækbrød, kan det blive til en del ekstra kalorier. Man kan måske også forestille sig, at overstående er noget der ryger ned i løbet af dagen, uden man tænker over det og så er det alligevel 768 kcal i altOg det er egentlig dét, der vælter de sunde og fornuftige måltider for de fleste og det er de små måltider og fristelser, der giver de ekstra kilo på sidebenene.

Tænk lidt over det og prøv at blive lidt bevidst omkring dine vaner. Måske det kan hjælpe dig næste gang du starter “ruten” og hvis du er du sulten, så skal du jo spise noget rigtig mad i stedet for.

 

Scroll to Top