Halloween – Græskarsuppe

græskarStampa

Så er det snart Halloween eller Allehelgensaften, som det vist hedder på dansk.

I hvertfald er Halloween blevet en fast tradition hos os, og mine børn elsker det. De elsker at udhule græskar, lave uhyggelige ansigter og putte et lys i så de står og lyser op i mørket foran vores hoveddør. Men endnu bedre, de elsker også den skønne suppe man kan lave, når nu man alligevel står og graver græskarkød ud.

Græskarsuppe med Garam Masala og karry

Lille portion 2,5 dl. Energi: 56 kcal, 1,5 g protein, 9,7g kulhydrat, 1,8g fedt. Tilsætter man 1 spsk. cremefraiche giver det ekstra: 28 kcal, 0,5g protein, 0,5g kulhydrat og 2,8g fedt. Almindelig portion 4-5 dl. Energi: 112 kcal, 3,1g protein, 13,8g kulhydrat og 3,6g fedt.

2-3 portioner

  • 900g græskar (– den indmad man graver ud, hvis man laver et græskarhoved)
  • 2 stk. skalotteløg
  • En klat smør
  • 1-1,5 tern grøntsags bouillon
  • 5-6 dl. vand – eller efter om man vil have en creme eller tynd suppe
  • 2 tsk. Garam masala –Men smag dig endelig frem
  • 1-2 tsk. Karry
  • Salt og peber

Hak løgene groft og rist dem af i en gryde med smørret. Tilsæt græskaret og rør lidt rundt. Tilsæt vandet og lad det simre i ca. 20 min eller til græskaret ser udkogt ud. Hvis nødvendigt, tilsættes lidt ekstra vand. Blend suppen og smag til med alle krydderirerne, salt og peber. Man kan også med fordel, starte med at ”brænde” karryen af i smørret og så tilsætte Garam massala, løgne osv. Men er man usikker på krydderierne, er det letter at styre, hvis man gør det til sidst, for så kan man smage sig frem stille og roligt.

Man kan med fordel servere kyllingebryst til, for at få proteinindholdet op.

Det er en super lækker suppe, der kan serveres som den er eller med en klat creme fraiche og lidt friske koriander.

Velbekomme og god Halloween

Del dette indlæg

FÅ 7 TIPS TIL AT KOMME SUNDT

OG LETTERE IGENNEM HVERDAGEN

Tilmeld dig

mit nyhedsbrev

Scroll til toppen