Hvor mange kalorier drikker du i løbet af en dag?

Du tænker måske ikke over det, men de flydende kalorier kan faktisk tælle rigtig meget i løbet af en dag.

kaffe lagEn af de helt store synder er ofte Caffe latte, særligt hvis man ikke kun drikker én, men flere i løbet af en dag. Der er selvfølgelig forskel på hvilken mælk man vælger og hvilken størrelse man tager.sofakaffe

Dem jeg drikker på billederne, er store og sådan en bidrager med 114 kcal hvis det er på minimælk og 194 kcal, hvis det er på sødmælk. Det lyder måske ikke af så meget, men vil man gerne tabe sig, kunne man have brugt de kalorier på noget andet som eksempelvis 1 stk. knækbrød med ost (109 kcal).

Nu sidder du måske og tænker, at du jo ”bare” drikker dem fra automaten på jobbet, og at det jo blot er små plastickopper, så det kan vel næppe tæller særlig meget. Næh det gør det måske ikke, men så alligevel er der ca. 43 kcal i en Cappuccino, 42 kcal i en Cafe au lait og 80 kcal i en automat kakao. Og da de jo ikke er særlig store kan man godt lige snuppe en ekstra én….og én mere osv.

juiceMange drikker også lige et glas juice om morgen og forklarer det med, at det er friskpresset, lavet på både frugt og grønt og derfor er fuld af vitaminer. Det er desværre bare ikke helt rigtig, da mange af vitaminerne går tabt når frugterne findeles og kommer i kontakt med ilt og hvis man ikke har alt frugtkøbet med i den færdigpresset juice. Men det er en hel anden snak.

Kalorierne i et gals (2,5 dl) juice er ca. 100 kcal.

Der er også Joe and the juice, som laver fantastiske og lækre juice. Desværre kan de også nemt bidrage med en del kalorier, hvis man ikke tænker sig om.joe juice

Personligt kan jeg selvfølgelig bedst lide dem, der faktisk er de værste i forhold til kalorier – ”Powershake” (lige som milkshake med jordbær og banan) og Fibre active (med avokado, citron og æble). Der er ca. mellem 200-300 kcal i disse juice – i de små vel og mærket. Og det koster altså også lidt på ”kontoen”, hvis man gerne vil tabe sig.

Endelig er der alt det vi drikker, fordi vi i virkeligheden er små-sultne. Det kunne være en drikkeyoghurt eller en drikkeskyr. Jeg har en del klienter, der køre rundt i landet og som ofte lige havner på en tankstation og her ryger der altså ofte en drikkeyoghurt ned.

skyrDet er selvfølgelig ikke det værste, men det bidrager altså alligevel med en del, hvis man også spiser et måltid ved siden af.

I en drikkeyoghurt fra Cultura er der 235 kcal (0,5 l.), hvorimod at der er lillesmule mindre i en drikkeskyr (0,35 l.) – der er 153 kcal.

Summa summarum er, at drikker man alle de nævnte ting i løbet af en dag, får man ca 733 kcal ( 2 x latte, 1 x drikke skyr, 1 x powershake og 1 glas juice) og det er udover det, man ellers spiser. Det er en del kalorier brugt på drikkevarer, særligt hvis man enten kun må indtage 1200 kcal fordi man er på kur eller 1800-2000 kcal (kvinde) fordi man gerne vil holde vægten.

Jeg vil derfor komme med en ret klar anbefaling, til alle jer der ønsker at tabe vægt

“DRIK IKKE DINE KALORIER – men spis dem!!”

I hvert fald ikke i dagligdagen. Gør det engang imellem og nyd det. Det er jo det vi skal huske – Alt med måde, så kan man sagtens.

 

Scroll to Top