Julesmåkager

Julen varer længe koster mange….

Der er ingen tvivl om, at julen er dyr på alle mulige måder!! I forhold til kalorier “koster” julen virkelig meget, hvis ikke man er opmærksom og passer lidt på. Faktisk blev jeg selv ret overrasket, da jeg dykkede lidt ned i de forskellige julegodter.

Julesmåkager
Julesmåkager

Jeg har lavet nogle beregninger på nogle af mine egne ynglings  jule-lækkerier og listet dem her:

  • Vaniljekrans; 55 kcal
  • Jødekage; 45 kcal
  • Klejne; 62 kcal
  • Pebernød; 10 kcal
  • Æbleskive; 90 kcal – hvert dyp i syltetøj/flormelis er ca. 8 kcal
  • Risalamande 80g/2 spsk. med 1 spsk. kirsebærsovs 180 kcal
  • 1 glas Gløgg (1,5 dl) UDEN mix af rosiner og mandler 290 kcal

Umiddelbart ser det måske ikke ud af så meget, men det kan alligevel hurtigt løbe op. I går aftens eksempelvis, skulle jeg bare lige have en enkelt jødekage (min absolutte favorit jule-småkage), det blev selvfølgelig til 4 stk. og så skulle jeg også lige smage en vaniljekrans fordi de var nybagte og duftede så dejligt. Bum det var så lige 235 ekstra kalorier i “en enkelt” småkage. Og der har jeg ikke talt de par pebernødder, jeg lige hapsede ved kassen i Brugsen om eftermiddagen………

Heldigvis er det kun jul en gang om året og derfor skal man selvfølgelig også nyde, men at man tænker sig lidt om gør jo ikke noget:-)

Har man en sulten julemave, kan man forsøge at udligne nogle af alle julekagerne med lidt fysisk aktivitet.

Hvis man som kvinde løber 1 km, har man ca. forbrændt 50-60 kcal, så kan man jo selv regne ud, hvor langt man skal løbe eller hvor mange julegodter man vil hygge sig med:-)

[wpvideo CZeBv0dP]

Rigtig glædelig december

Scroll to Top