Muslingesuppe med karry og koriander

musling-fløde

Disse muslinger er ustyrlig lette at tilberede og smager fantastisk – så selv de mindste i min familie kan lide det.

De fleste gange når jeg laver mad, bakser jeg blot det sammen jeg synes smager dejligt og fungere godt sammen. Derfor har jeg ikke nødvendigvis de helt præcise mål, på det jeg har brugt i denne opskrift og jeg vil derfor anbefale, at smage til undervejs. Dog ved jeg præcis hvor mange muslinger, fløde, fennikel og vin jeg brugte;-)

Portionen er til ca. 2-3 personer og tager omkring 30 min. at tilberede.

Du skal bruge:

1,5 kg blåmuslinger

1 klat smør

ca. 1/2 bundt forårsløg

1 fennikel

2-3 gulerødder skåret i fine små tern

1 bundt friske koriander

Karry, salt og peber efter behov og smag;-)

Grøntsagsbouillon

2-3 dl. hvidvin

2 dl. piskefløde

3-5 dl. vand

Sådan gør du:

Skyl og skrub muslingerne godt, gerne med en børste eller hård svamp. Husk at smide de muslinger ud, som ikke lukker sig hvis man banker på dem.

Smelt smøret i en stor gryde og tilsæt først karry dernærst forårsløg og svits det et par minutter. Tilsæt derefter korianderne og lidt efter hvidvinen og lad det koge/simre lidt (ca. 10 min). Derefter tilsættes 3-4 dl. bouillonvand samt fløde, grøntsager, salt og peber. Lad det igen stå og små-simre, mens du i en anden gryde damper muslingerne i rigeligt vand (gerne med en bouillonterning) i ca. 4-6 min.

Tilsidst fisker du alle de muslinger op, som har åbnet sig og ser lækre ud og lægger dem ned i gryden med suppen og grøntsagerne og lad det hele koge igennem i et par minutter.

Man kan med fordel anvende en dåse muslinger, som man også tilsætter suppen, således at der er lidt flere muslinger.

Jeg serverede i øvrigt små ostebrød til, hvilket bestod af: Groft ristet brød (proteinbollerne fra Kohberg vil egne sig glimrende), smurt med semidried tomatpesto og med en lækker skive ost oven på. Bagt i oven ved 200 grader i ca. 5 min.

1

Scroll to Top