Nem sprød salat med bønner og kikærter

kikærter

Denne salat har et forholdsvis højt indhold af protein grundet de grønne bønner og kikærterne og så er den bare super sund.

Kikærter har nemlig et højt indhold af protein(25-30%), masser af fibre og kan bruges på rigtig mange måder. Smagen er lidt nøddeagtig, men smager samtidig også lidt af ærter.

Det værste ved kikærter er dog, at man skal huske at lægge dem i blød natten over og det kræver derfor lidt planlægning. Hvis man dog ikke vælger den nemme løsning:-) For heldigvis kan de også købes færdigkogte på dåse – tilmed økologisk og de smager faktisk også ganske ok. Bare husk at skylde dem grundigt inden brug. Jeg synes kikærter er fantastiske i salater, som humus, i supper eller som grøntsagsbøffer eller falafeler.

De grønne bønner, som rigtig hedder Haricots verts, har et super lavt indhold af kalorier (næsten “gratis” at spise), men er samtidig rig på vitaminer og mineraler, så som k- og c-vitamin, beta-carotener og calcium. Bønnerne er også gode kilder til kostfiber og proteiner.

Så mixet sammen, får du en super sund, lækker og sprød salat.

Opskrift:

200g blancheret Grønne bønner

260g kogte kikærter / 1 dåse øko kikærter

70g Rucola

30 g Ristet pinjekerner

Marinade:

1 spsk. sesamolie

  1. 2-4 spsk. (½ dl.) hindbæreddike

salt og peber

De grønne bønner blancheres kort og køles af. Kikærterne skyldes grundigt eller koges og køles af. Tilsidst blandes det hele sammen, inklusiv marinaden (der er blandet/rystet godt) og der drysse med de ristede pinjekerner.

Energiindhold for hele salaten:

615 kcal, 20g protein, 55g kulhydrat og 36g fedt

En portion på ca. 275g

307 kcal, 10g protein, 27g kulhydrat ig 18 g fedt

Vil man reducerer fedtindholdet, kan pinjekernerne undlades.

Scroll to Top