Wrap med laks

Nem wrap, rig på D-vitamin

Nu er det blevet efterår og det er derfor ekstra vigtig, at vi sørger for at få D-vitaminer gennem kosten. Fra september måned og til cirka maj måned, er solens UV-stråler nemlig ikke stærke nok til, at vi kan danne D-vitamin gennem huden og det er derfor ekstra vigtig at få det tilført via kosten.

Wrap med laks
Wrap med laks

Den anbefalede daglige dosis D-vitaminer er 7,5 mcg for voksne.

I gennemsnit får danskerne for lidt D-vitamin og det hænger bl.a. sammen med, at det er meget svært at spise sig til tilstrækkeligt D-vitamin.

Gode kilder til D-vitamin er: Fede fisk a la laks, sild, makrel, hellefisk, sardiner osv. Æg er også en god kilde til D-vitamin og mælk indeholder også en smule…og eller er fiskeolie selvfølgelig en god kilde! (Her anbefaler jeg stadigvæk Nordic Naturals Omega-3)

pandekage-med-fyld

Denne wrap er jeg helt vild med, den smager godt, er super sund, indeholder D-vitamin og er ret nem at lave og evt. have med i madkassen.

Du skal bruge:

1 spsk. chiafrø + ca. 1/3 dl. vand

1 æg + 2 hvider

salt og peber

40 g/2 skive røget laks

2-3 stk. soltørrede tomater

salat

Læg chiafrøene i blød i vandet i ca. 10-15 min. Pisk æg og æggehvider sammen og bland chiafrøene i. Steg “pandekagen” på begge sider i en klat smør. Lad den køle lidt af og læg så fyldet på inden du ruller den. Kan med fordel spise sammen med en god grov salat.

skaret-over

Energiindhold for wrap med fyld:

247 kcal, 25g protein, 2,7g kulhydrat, 14g fedt.

Er rig på d-vitamin – 3 mikrogram, kostfibre – 4,2g og indeholder også godt med C, E, B og A-vitamin.

 

Scroll to Top