Smagsprøver og ungernes rester

Kender I ikke det, hvor man tager sig selv i at stå og proppe munden med smagsprøver?! Pludselig opdager man, at man måske har spist lidt mere, end den ene smagsprøve der var tiltænkt fra butikken eller bagerens side.

Men fordi det er en smagsprøve, bliver det ikke medtænkt resten af dagens energiindtag….ja det tæller jo egentlig slet ikke, for det var jo en smagsprøve.

[wpvideo q42rzMsw]

Eller situationen, hvor man henter sine børn i børnehaven eller skole og lige tjekker deres madkasser, for om de nu har spist det hele…..og hvis ikke de har, kunne man jo lige spise den sidste halve med spegepølse, for det er da også en skam hvis den bliver smidt ud og i grunden er man en lille smule sulten?!.

Der er også de sene eftermiddage, hvor man står og fikser lidt eftermiddagssnack til ungerne og inden man har set sig om, har man selv lige kørt 4 mariekiks ned med smør på.

Der er rigtig mange af sådanne situationer men sandheden er, at det hele “koster” og at man faktisk kan “sparre” en del, hvis man stopper med det hemmelige-spiseri-som-intet-koster.

I mit video eksempel i bageren, ser det måske lidt voldsomt ud! Men jeg vil gerne indrømme, at jeg på helt almindeligvis, normalt godt kan nå at køre 3 stk. smagsprøver ned, mens jeg venter på at få mit rugbrød skiveskåret. Og 3 stk. kagesmagsprøver kan de fleste steder, sidestilles med 3 småkager (ca. 140 kcal). Og sådan kan jeg blive ved med at komme med eksempler på de ekstra kalorier, der helt eller delvist ryger ned i løbet af en dag.

Tænk over det, jeg tror du vil blive overrasket:-)

Scroll to Top