varme-hveder

Store Bededag og varme hveder

Jeg er altid i tvivl om, hvornår det er vi egentlig skal spise de varme hveder – er det torsdag aften eller er det i morgen fredag?

Løsningen for mig, har i mange år været, at spise dem i ugen op til store bededag, så er man da i hvertfald helgarderet og de smager jo skønt.

Men skikken med at spise varme hveder Store Bededagsaften, kan dokumenteres helt tilbage til i midten af 1800-tallet. Og hvedeknopperne blev oprindelig bagt dagen før Store Bededag, med henblik på at blive spist på helligdagen, hvor der ikke måtte arbejdes – og altså heller ikke bages; men de blev hurtig så populære, at man begyndte at spise dem allerede aftenen før.

Hvis man skal se på de varme hveder med ernæringsbrillerne på, er det ikke lige det sundeste – men så er det jo heldigt vi kun spiser dem engang om året:-)

Energiindhold per hvedeknop (65g):

Uden smør: 174 kcal, 5,9g protein, 29g kulhydrat og 3,3g fedt

Med smør (8g) : 232 kcal, 5,9g protein, 29g kulhydrat og 9,8g fedt.

Velbekommen og rigtig god Store Bededagsferie:-)

Del dette indlæg

FÅ 7 TIPS TIL AT KOMME SUNDT

OG LETTERE IGENNEM HVERDAGEN

Tilmeld dig

mit nyhedsbrev

Scroll til toppen