TILBEHØR

Tilbehør er altafgørende – særlig for mætheden.

salat2 salat3

Tilbehør er altafgørende til både frokost og aftensmad. Det er det, der er med til at give dig mæthed og det er også ofte det, der bidrager til mange vigtige vitaminer og mineraler. Hvis man er hoppet med på den populære vognen og spiser mindre kulhydrater i form af brød, ris, pasta, havregryn osv er det yderst vigtig, at man så i det mindste får nogle grøntsager der indholder fibre. Ellers kan vores fordøjelsesystem gå helt i står og give ballade med maven (forstoppelse) og det er ikke sundt. Derfor er det en super god idé, at spise masser af kål i alle afskygninger – spidskål, hvidkål, grønkål, rødkål, blomkål,broccoli osv. de indholder nemlig mange flere fibre end ex. almindelig grøn salat.

En af mine egne ynglings salater er spidskålssalat med mormordressing.
På billedet ovenover, ses en portion på 330 g som virkelig er mættende og passende til de fleste mennekser.

Energiindhold: 160 kcal, 6,9g protein, 19g kulhydrat og 6,6g fedt.
Spiser du eksempelvis 180g kylling til får du; 338 kcal, 45g protein, 21g kulhydrat og 9,3g fedt.
Vælger du 150g laks får du; 430 kcal, 37g protein,19g kulhydrat og 23 g fedt

Og det må siges at være et sundt og godt måltid. Og er man mere sulten end de godt 300g, jamen så spiser man da bare noget mere:-)

Opskriften på salaten er blot fint snittet spidskål, et par radiser og gerne lidt friske krydderurter, hvis man ligger inden med det.

Mormor dressing kan man enten lave af fløde eller creme fraiche 5, 9 eller 16%, hvidvinseddike, salt, peber, lidt citronsaft hvis man har det og en lille smule honning. I salat-beregningerne ovenover har jeg brugt 1 spsk piskefløde, 1 spsk. hvidvinseddike, salt og peber og lidt honning. det har jeg shaket og derefter blandet rundt i salaten. Ret lækkert, hvis jeg selv skal sige det:-)

Scroll to Top